Ga verder
Google Analytics gaat veranderen! Wat betekent dit voor jou?

Wellicht heb je er al iets van meegekregen, maar Google Analytics krijgt een nieuwe versie! De oude versie (UA) is nog tot 1 juli 2023 te gebruiken. Hierna wordt de UA analytics volledig overgezet naar de nieuwe versie: Google Analytics 4 (GA4) en komt er geen data meer binnen op de huidige versie.

Tijd dus om over te stappen! 

Wat zijn de verschillen?

Met Google Analytics 4 (GA4) komen nieuwe mogelijkheden en verbeteringen beschikbaar zoals geavanceerde analysemethoden, integratie met andere producten van Google en machine learning-functionaliteiten. Naast de nieuwe opties vervallen of veranderen er mogelijkheden van de huidige versie.

Het is dan ook wennen geblazen, ook voor ons ;)

Het overzetten

Mocht je de implementatie zelf al geregeld hebben, helemaal top! Heb je het nog niet geregeld en wil je dat een expert het voor je doet? Dan kan onze online marketing partner Tree Online het voor je uit handen nemen.

Zij zorgen dan dat GA4 compleet voor je ingesteld wordt, inclusief overzetten van huidige instellingen (zoals conversies en audiences).

Eventuele extra werkzaamheden, zoals het specifiek meetbaar maken in GA4 van nieuwe website-conversies, zoals offerteformulieren of bestellingen in de webshop of het opmaken van maatwerk GA4 dashboards zijn ook mogelijk. Hiervoor zal een offerte gemaakt worden.

Wat is Google Analytics nu precies?

Het is een tool van Google, waarmee je alle bewegingen van je websitebezoekers inzichtelijk maakt. Zo kom je meer te weten over het gedrag van de mensen die op jouw website rondkijken.

Je krijgt informatie over:
- Hoe vaak je website wordt bezocht
- Welke pagina’s zijn er bekeken
- Hoe komen bezoekers op jouw website terecht
- Hoe lang blijft een bezoeker gemiddeld op een pagina
- Via welk apparaat wordt jouw website bekeken
- Op welke pagina’s verlaten de bezoekers jouw website

Zo kun je bijvoorbeeld bepalen welke pagina een update nodig heeft of jouw website goed presteert op een smartphone en welke content het meest populair is onder jouw bezoekers. Bovendien kun je – door het instellen van doelen – zien welke pagina’s jou klanten of aanvragen opleveren.

Alesonline mascotte Alesonline mascotte speech balloon