Wat is RGB? Wat is CMYK? En wat zijn de verschillen?
Weetjespost rgb cmyk 1212e 9226d 100px

RGB en CMYK zijn kleurmodellen die ieder een andere toepassing hebben. RGB staat voor Red, Green en Blue. Uit deze 3 kleuren worden alle andere kleuren opgebouwd. Het RGB kleurmodel wordt ook wel het spectrum van het licht genoemd en vindt zijn toepassing in digitale schermen; zoals in een televisie of een computermonitor.


Het CMYK kleurmodel staat voor Cyaan, Magenta, Yellow en Key (zwart) en vindt zijn toepassing in print- en drukwerk. De kleuren in gedrukte of geprinte media worden altijd opgebouwd uit deze vier kleuren
Kortom het verschil tussen RGB en CMYK is de toepassing waarvoor het gebruikt wordt.


Wil je nog meer weetjes ontvangen? Volg ons dan op Facebook & Instagram.

.

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, adipis cin elit.

Weetjespost fontgroottewebsite1 00e4b 100px

Wat is de ideale lettergrootte voor op een website?

Het kiezen van het juiste lettertype op een website is enorm belangrijk. Dit kan het verschil maken tussen een duidelijke website (waar bezoekers blijven hangen) of een onduidelijke website (waar bezoekers weer snel wegklikken).

Weetjespost qr code 0b335 100px

Wanneer is een QR-code handig?

Waar kan je een dynamische QR-code voor gebruiken, hoe maak je een dynamische QR-code en wat zijn de voordelen? Omdat het scannen van dynamische QR-codes zo eenvoudig is, gebruiken veel bedrijven ze om klanten te bereiken.

Call me back

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis.