Hoe handig kan een QR-code zijn voor jouw bedrijf?

Afbeelding Website VCard

QR-code met link vCard op je visitekaartje

Een gepersonaliseerde QR-code met vCard-contactinformatie is een geweldige digitale aanvulling op je visitekaartje. Zo kunnen gebruikers eenvoudig de QR-code scannen en direct toegang krijgen tot je contactinformatie. Het bespaart tijd en moeite, vooral bij het uitwisselen van contactinformatie op drukke evenementen, netwerkbijeenkomsten of tijdens zakelijke ontmoetingen.

Het hebben van een digitale variant van je visitekaartje met een gepersonaliseerde QR-code geeft een professionele uitstraling en maakt het gemakkelijk voor anderen om met jou in contact te komen.

Afbeelding Website VCard2

Personaliseren van je vCard

Je kunt verder gaan dan alleen het genereren van een standaard zwarte-witte QR-code voor een vCard. Je kunt de QR-code aanpassen aan je eigen voorkeuren en branding, zodat het een gepersonaliseerd digitaal visitekaartje wordt. Hierbij enkele mogelijkheden:

 • Kleur: De kleuren van de QR-code kunnen aangepast worden, passend bij je logo of huisstijl.
 • Logo: Het bedrijfslogo toevoegen aan de QR-code. In het midden, zodat het nog steeds leesbaar blijft wanneer de code wordt gescand.
 • Opmaak van de contactinformatiepagina: In plaats van alleen de basiscontactgegevens kan er een aantrekkelijke pagina gemaakt worden met aanvullende informatie. Afbeeldingen die je bedrijf vertegenwoordigen, kleuren en lettertypen kunnen aangepast worden naar je huisstijl en relevante secties kunnen toegevoegd worden, zoals een korte bedrijfsbeschrijving en links naar je website.
 • Integratie van sociale media: Social media-icoontjes kunnen toegevoegd worden aan de contactinformatiepagina, zodat mensen je eenvoudig kunnen volgen via LinkedIn, Twitter, Instagram, etc.
Afbeelding Website VCard engels3

Dynamische QR-code

Een dynamische QR-code biedt verschillende mogelijkheden en voordelen ten opzichte van statische QR-codes.

 • Menukaart: Restaurants en cafés kunnen dynamische QR-codes gebruiken om klanten direct toegang te geven tot hun menukaart online. Dit maakt het gemakkelijk om menu's regelmatig bij te werken zonder de QR-code zelf te hoeven veranderen.
 • YouTube-video's: Bedrijven kunnen dynamische QR-codes gebruiken om klanten naar specifieke YouTube-video's te leiden, zoals productdemonstraties, tutorials, reclamevideo's.
 • Formulieren: Dynamische QR-codes kunnen worden gekoppeld aan online formulieren, enquêtes of inschrijvingspagina's. Dit maakt het eenvoudig voor mensen om snel informatie in te vullen of zich voor evenementen of nieuwsbrieven aan te melden.
 • Websites: Met dynamische QR-codes kunnen gebruikers direct naar specifieke webpagina's worden geleid, zoals productpagina's, actiepagina's, evenementenpagina's.
 • Downloadbare bestanden: Dynamische QR-codes kunnen worden gebruikt om gebruikers te voorzien van downloadbare bestanden, zoals brochures, prijslijsten, handleidingen.
 • Social media links: Bedrijven kunnen dynamische QR-codes gebruiken om klanten rechtstreeks naar hun sociale media-pagina’s te leiden, zoals Facebook, Instagram, LinkedIn.
Afbeelding Website VCard4

Voordelen van een dynamische QR-code

 • Flexibiliteit: Met een dynamische QR-code kun je de gekoppelde informatie op elk gewenst moment wijzigen zonder de QR-code zelf te veranderen. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat de QR-code altijd up-to-date is.
 • Gebruikersanalyse: Dynamische QR-codes kunnen gegevens bijhouden, zoals het aantal scans, de locatie van de scans, het type apparaat dat wordt gebruikt, enzovoort. Dit biedt waardevolle inzichten en statistieken voor marketing- en analyse-doeleinden.
 • Kostenefficiënt: Omdat je de gekoppelde informatie kunt aanpassen zonder de QR-code te hoeven wijzigen, bespaar je kosten voor het opnieuw afdrukken of aanpassen van fysieke materialen.
 • Personalisatie: Dynamische QR-codes kunnen worden aangepast aan je merk met logo's, kleuren en ontwerpen, waardoor ze een professionele uitstraling krijgen.
AO website portretfoto

Meer weten?
Neem contact op met Rob

Vorige blog

Volgende blog

Volg jij ons al op social media?

[en]-->

Kijk je niet dagelijks op onze website voor de laatste updates? Geen probleem! Je kunt ons ook volgen op onze social media kanalen. We delen daar regelmatig interessante ontwikkelingen, handige weetjes en een kijkje achter de schermen.