Wat is de ideale lettergrootte voor op een website?
Weetjespost fontgroottewebsite1 00e4b 100px

Het gebruik van titels, subtitels en platte tekst is essentieel voor een leesbare tekst op jouw website, hierbij wordt gebruik gemaakt van een vaste hiërarchie. Titels worden ook wel headers genoemd en worden vaak aangegeven met (H). Platte teksten zijn de doorlopende teksten en worden aangegeven met (P). Vaak kan je qua grootte het volgende schema aanhouden:
H1 (36px)
H2 (32px)
H3 (28px)
H4 (24px)
H5 (20px)
H6 (18px)
P (14 - 16px)
Een lopende tekst is goed leesbaar tussen de 14 en 16 px. Mocht het voor de doelgroep handig zijn als de grootte van het lettertype aangepast kan worden, dan is dit ook een optie. Zie bijvoorbeeld de website van Vierstroom: https://www.vierstroom.nl/Toegankelijkheid. (Met het knopje rechts bovenaan, kan je het lettertype vergroten of verkleinen). Maar hoe zit het dan met lettertypes en kleine schermen (bijvoorbeeld op een telefoon) Het is belangrijk voor het gebruik van een website op verschillende apparaten, dat een website responsive is. Wat dat precies inhoudt leggen we uit in één van onze volgende weetjes posts.


Wil je nog meer weetjes ontvangen? Volg ons dan op Facebook & Instagram.

.

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, adipis cin elit.

Weetjespost fontgroottewebsite1 00e4b 100px

Wat is de ideale lettergrootte voor op een website?

Het kiezen van het juiste lettertype op een website is enorm belangrijk. Dit kan het verschil maken tussen een duidelijke website (waar bezoekers blijven hangen) of een onduidelijke website (waar bezoekers weer snel wegklikken).

Weetjespost qr code 0b335 100px

Wanneer is een QR-code handig?

Waar kan je een dynamische QR-code voor gebruiken, hoe maak je een dynamische QR-code en wat zijn de voordelen? Omdat het scannen van dynamische QR-codes zo eenvoudig is, gebruiken veel bedrijven ze om klanten te bereiken.

Terugbel verzoek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis.